tisdag, januari 5

vit chokladmoussepaj - guds gåva till mänskligheten.




Pajskal

3,5 dl torra chokladkex

1 msk strösocker

1,5 dl smält smör

Fyllning

200 gram vit blockchoklad

100 gram rumsvarm philadelphiaost (man kan värma den litelite i micron så är den lättare att vispa)

2,5 dl vispgrädde

Garnering

60 gram mörk choklad


Krossa kexen (exempelvis i en påse, med hjälp av en kavel så smular det inte så mkt). Blanda smulorna med sockret, och rör ned det smälta smöret. Pressa ut degen i en form och grädda sedan skalet i 175 grader, i ca 5 min. Låt sedan formen kallna innan du har i fyllningen.


Smält chokladen i ett vattenbad. Låt inte vattnet koka, för då kan chokladen bli grynig. Vispa färskosten. När chokladen smält, häll den i färskosten och vispa sedan i ungefär 5 min. Vispa grädden, och häll sedan ned den i chokladblandningen. Blanda försiktigt, men noga.
Häll chokladmoussen i formen, och ställ i frysen i en halvtimme.


Smält chokladen till garneringen. Ringla ut den över pajen, med hjälp av en sked eller en gaffel. Ställ sedan in pajen i frysen i minst 4 timmar. 2 timmar innan servering flyttar du över pajen till kylskåpet istället och låter den tina.



ÄT OCH NJUT!