måndag, september 20

Ett wake up call för Landet Lagom.

Ja, det är förjävligt att SD kommit in i riksdagen - det är större delen av svenska befolkningen överens om. Många känner sig rädda, kränkta, utsatta, förbannade... Och det suger. Att ett främlingsfientligt parti putsat sin fasad och tagit sig in i salongerna kom nog som en chock för de flesta i ett av världens kanske mest skyddade folk. Kanske måste vi se det som ett wake up call. Folk har redan börjat reagera. Agera. Men det är synd att det var något sådant här som krävdes för att det skulle ske.

Att rösta på ett specifikt parti känns nästan överflödigt i denna tid av koalitioner och allianser. Det är ta en betala för tre, eller fyra. Men vad är det att gnälla över? Oavsett vilka som skulle styra Sverige så är det ändå så att de gör så gott de kan för att göra det de tror är bäst för vårt folk.

Det är så lätt att bara se det dåliga någon gör, om man tar på sig de glasögonen. Varför inte istället försöka hitta det positiva? I termin ett på min utbildning talades det väldigt mycket om salutogenes - att tillvara ta det friska, istället för att bara fokusera på det som inte fungerar. Jag tror att många skulle känna sig mer tillfreds om de kunde göra så.

Vi är så bortskämda i Sverige. Oavsett om det är blått eller rött styre så är det ändå något som VI har röstat fram. Något som de flesta av oss vill ha. Det är det som kallas demokrati - och det är inte alla i världen som är så lyckligt lottade att de får ta del av det.